Wednesday 21 July 2010

Am asamblat 3 zile şi 3 nopţi (pe)trecând praguri, la Dealu Frumos!




Între 16-18 iulie Fundaţia Arhitext design împreuna cu invitaţii săi au (pe)trecut praguri şi au asamblat cea de-a doua ediţie a Atelierului Experimental Asamblaje II- Praguri.
Experimentul derulat la Dealu Frumos din judetul Sibiu a constat în îmbinarea sunetului cu spaţiul şi imaginea pe tema evenimentului Praguri. Vernisarea expoziţiei 15 ani de ateliere franco-române şi lansarea cărţii Transilvania: un patrimoniu în căutarea moştenitorilor săi, autor Sergiu Nistor ce a avut loc vineri 16 iulie a reprezentat momentul de deschidere a evenimentului şi a marcat trecerea către procesul de asamblare propus pentru acest experiment.
În prima seară a fost prezentat reperoriul Corului Sound (dirijor Voicu Popescu,

Vineri 16 iulie, Corul Sound

Vineri 16 iulie, Corul Sound


acompaniament la pian Camelia Chitibea) urmat de mix-ul DJ-ului Ştefan Ciobănete şi intervenţiile de flaut ale Ştefanei Molnar.




Vineri 16 iulie, asamblaj flaut şi bit.





















Seara a fost încheiată de proiecţiile de film experimental şi artă video ale lui Sabin Borş.


În a doua zi a evenimentului au avut loc două mese rotunde pe tema Praguri în cadrul cărora invitaţii prezenţi au dezbătut şi au încercat să definească termenul de prag. Bogdan Ghiu, Vlad Gaivoronschi, Adrian Mihalache, Rudolf Poledna, Mihai Pienescu şi Arpad Zachi au fost reprezentanţii primului 5 O’clock. Discuţiile lor au fost urmate de abordările susţinute de tinerii invitaţi: Cristina Matei, Laura Mihalcă, Mihai Ioan Baba, Sandu Dan Oliviu şi Livia Ivanovici.

Sabin Borş
























Masă rotundă juniori






Seara, în spaţiul interior al Bisericii fortificate de la Dealu Frumos a avut loc asamblajul propriu-zis. Corul Sound (dirijor Voicu Popescu, acompaniament la pian Camelia Chitibea) alături de DJ-ul Ştefan Ciobănete şi inserţiile flautului Ştefanei Molnar au marcat întâlnirea voce, flaut şi bit/ritm. Acest concert a avut un grad foarte mare de improvizaţie la faţa locului, fapt ce a susţinut caracterul experimental al întregului eveniment.














Asamblajul a fost completat de proiecţia filmului experimental realizat de Ioan-Mihai Baba.








Experimetul s-a încheiat cu un moment de reflecţie într-un cadru restrâns asupra celor întâmplate la Dealu Frumos. Concluzia comuna a tuturor celor prezenţi la acest evenimet a fost că pragurile au fost trecute.

1 comment:

  1. Ce a insemnat acest eveniment organizat de fundatia Arhitext? Detasare, deconectare (nu prea aveam semnal!), discutii tematice intre profesionisti in cadrul carora am cunoscut oameni interesanti si amuzanti, alaturi de care voi colabora pe viitor, cu siguranta, la diferite proiecte, voie buna si schimb de idei relativ la praguri, dar si la ultimile evenimente de arta si arhitectura.
    Pe scurt, un eveniment de nota 10, in cadrul caruia am si discutat probleme de arhitectura si arta contemporana si ne-am si delectat doua nopti la rand cu proiectii video prezentate de autorii scurtmetrajelor, concert in fiecare seara al corului Sound, discoteca asigurata de Dj-ul din Control, jocuri precum mima, valiza si alte asemenea.

    La anul nu putem decat sa ne dorim sa fie si mai frumos!

    http://lauraluciamihalca.blogspot.com

    ReplyDelete